مرجع مقالات، آموزش و خبرهای خلاقانه و نوآورانه،آموزش ترفندهای کاربردی
محبوب ترین غذاهای خیابانی در شهرهای مختلف جهان چه هستند؟

محبوب ترین غذاهای خیابانی در شهرهای مختلف جهان چه هستند؟

میشه حتی تصورش رو کرد که تا پاریس رفت و کرپ نخورد؟ در خیابونای هنگ کنگ گشت زد و وافل تخم مرغ رو نچشید؟ یا مرغ جاماکیایی رو امتحان نکرد؟

چشیدن غذاهای خیابانی هر کشور با بازدید از جاهای دیدنی اون رابطه تنگاتنگی داره چون که پنجره ای به سمت فرهنگ مردم اون سرزمین و چشیدن طعم تاریخ انسانی اون مرز و بوم هستش.

در خیلی از مناطق جهان اگه از خوردن یه غذای خیابانی سر باز زنید در واقع خودتون رو از صرف یه غذای ارزون هم محروم کردین.

در این نوشته بر اون هستیم که شما رو با بعضی از این غذاهای خیابانی آشنا کنیم تا اونا رو در برنامه سفرهای بعدی خود بذارین. بعضی ممکنه واسه تون آشنا باشه و بعضی هم بسیار غریب و ناآشنا، اما هر اون چیزی که باشه ارزش یه بار امتحان کردن رو داره.

پس در این سفر کوتاه خوش طعم و رنگ با ما همراه باشین:

Bánh mì

کجا می تونین اونو بخورین؟ شهر هو شی مین در ویتنام

Bánh mì واژه ایه که واسه تموم نونای ویتنامی به کار برده می شه اما وقتی که به صورت یه ساندویچ ویتنامی دربیاد اون وقت دهن رو بیشتر آب میندازه.

به دلیل نفوذ فرانسویا در جنوب شرق آسیا، انگار این غذا ترکیبی از مواد تشکیل دهنده شرقی و غربی باشه. معمولا مواد مختلفی داخل اون جای میگیره اما شکلای جور واجور استاندارد اون، با گوشت، لایه هایی از خیار، گشنیز، هویج، ریشه های گیاهی، مغز جگر و مایونز پر می شه.

این خوردنی بسیار پرطرفدار و رایجه و در دسترس عموم هم قرار داره.
بهترین مکان واسه میل کردن اون، خیابونای سایگون در ویتنامه.

Dürüm

 

کجا باید اونو خورد؟ استامبول

 

این کلمه به معنی «رُل»  و تشکیل شده از نون لواش ارامنه و یا یوفکای ترکیه. در داخل اونم کباب قرار داده می شه.
گوشت به کار برده در این رلا می تونه گوساله، مرغ، بیف گوسفندی و یا ترکیبی از اونا باشه که با گوجه فرنگی، پیاز، خیار، کاهو و ماستای گیاهی پر می شه و با سس گرمی که روی اون ریخته می شه سرو می شه.

هم اینکه به عنوان «شاورما» هم شناخته می شه که در خیابونای آلمان هم طرفداران زیادی داره.

اما درنوع ترکی این رلا حالت شکنندگی بیشتری هست.

Supplì

کجا میشه اونو خورد؟ در رم

در واقع این خوراکی نوع کوچیک تری از آرانچینی سیسیلیه. این توپای برنجی سرخ شده، به معنی «سورپرایز» است که به اون مازورلایی برمیگرده که درون این توپا مخفی شده.

در داخل این خوراکی پرطرفدار مرغ هست و با اینکه در طول قرنای گذشته تغییراتی در اون بوجود اومده اما تموم اون به همون صورت اولیه باقی مونده. برنج، راگو که از بیف و گوجه فرنگی درست شده، به همراه مازورلا از مواد تشکیل دهنده این غذا هستن.

این روزا نه فقط در خیابون بلکه در مغازه های سطح شهر از جمله پیتزا فروشیا و خواربارفروشیا هم قابل خریداریه.

 

Rou jia mo

 

 

 

 

کجا رو ژیا مو بخوریم؟ شی اون

 

این ساندویچ چینی که یه جور از دونر کبابه از قدیمی ترین ساندویچای دنیاس که دست کم ۲۰۰۰ سال قدمت داره.
در نوع سنتی اون تشکیل شده از گوشت خوکه که در مقادیر زیادی طعم دهنده مثل زیره ساعتا پخته می شه.

بعد از پخت کامل در داخل نون قرار می گرفت و گشنیز و فلفل به اون اضافه می شد.
در کشورای مسلمون بیشتر از بیف و در بقیه کشورها از گوشت خوک در داخل اون استفاده می شه.

این غذا در اصل از اون مردم استان «شانشی» است که مرکز اون شهر «شی اون» است. این شهر خونه ارتش معروف تراکوتا هم هست.
البته این غذا در بقیه مناطق چین هم پیدا میشه اما پیدا کردن در شهرهای شمالی این کشور، راحت تره.

اگه هم به پکن سفر کردین حتما jian bing رو امتحان کنین که یه جور دلمه با تخم مرغ، گشنیز و چوب شوره که روی درشکهایی در سطح شهر فروخته می شه.

Pork satay

کجا باید این غذا رو امتحان کرد؟ بانکوک

اگه می خواین نوع با بیف این خوراکی رو امتحان کنین در آسیای جنوب شرقی این کار رو انجام بدین. اما در تایلند با گوشت خوک محبوبیت بیشتری داره.

نوشته دیگر :
تحقیقات جدید و نتیجه ای عجیب؛ بد و بیراه گفتن قدرت انسان برای تحمل درد را افزایش می دهد

لایه های نازکی از گوشت در شیرنارگیل، زردچوبه و بقیه طعم دهنده ها خوابانده می شه.
بعد اونا رو سیخ و روی زغال گریل می کنن. این تنها یکی از شکلای جور واجور سرو این غذاس. در نوع سنتی اون، با achat که یه جور سالاد خیارشوره به همراه سس شیرین و تند بادام زمینی سرو می شه.

ریشه این غذا به اندونزی برمیگرده اما در تایلند محبوبیت بیشتری داره و در فضاهای خارجی گریل می شه.
در میان بیشتر مردم جهان هم به عنوان یه غذای تایلندی معروفه.

 

Tacos al pastor

 

 

 

این غذا بهتره در کجا میل شه؟ مکزیکوسیتی

مثل بقیه غذاهای خیابانی، این نوع از تاکو هم بخشی از فرهنگ مردم این سرزمین هستش.
لبنانیا در مهاجرت به مکزیک آداب سنتی غذایی خود از جمله انواعی از گوشتای رُست شده و گوساله سنتی رو هم به همراه آوردن.

در اون غذاها بیشتر گوشت خوک با بقیه گوشتا جانشین شد و در چیلی خشک و بقیه طعم دهنده ها خوابانده می شد و در تورتیلاهایی در اندازه های کوچیک به همراه پیاز، گشنیز و در وقتی هم آناناس، آب لیمو و سالسای داغ سرو می شه.

 

Tajine

 

این خوراکی رو در کجا میشه یافت؟ مراکش

این غذا که در داخل ظرفای مخصوصی هم طبخ می شه، یه جور خورش خاص مردم آفریقای شمالیه که ساعتا روی زغال داغ قرار گرفته و پخته می شه.
با اینکه میان شکلای جور واجور اون تفاوتایی هست اما اصل این خوراکی از موادی چون گوشت گوساله، مرغ یا بیف گوسفندی به همراه سبزیجات، مقادیر زیادی گیاه و طعم دهنده، میوه و آجیل تشکیل شده.

معمولا هم به همراه کوسکوس یا نون سرو و تقریبا در تموم نقاط مراکش از بهترین رستورانا تا بوفها سرو می شه.

Choripán

این نوع از سوسیس در کجا پیدا میشه؟ بوینس آیرس

ساندویچ سوسیس از شکلای جور واجور ساندویچای عادی در کشورای آمریکای جنوبی مثل برزیل، شیلی، آرژانتین، اوروگوئه، پرو، بولیوی و ونزوئلاست.

نوع آرژانتینی این خوراکی بسیار ساده س!. یه سوسیس بیف گریل و سوسیس خوک رو نصف و داخل اونو با تیکهای نون شکننده پر می کنن و با سس chimichurri سیردار اونو سرو می کنن.

این خوردنی در مکانای ورزشی بسیار پیدا میشه و به عنوان مزه در ظرف خاص غذایی به نام asado هم رواج فراوون داره.
با این حال خیلی راحت می تونین اونو در بوفهای خیابانی و در تموم طول روز خریداری و بخورین.

Bhel puri

 

کجا میشه این نوع پوره رو خورد؟ در بمبئی

 

میان وعده های هندی به «چات» معروف هستن که از منطقه ای به منطقه دیگه هم تفاوتایی با هم دارن. Bhel puri در تموم نقاط هند خیلی راحت پیدا میشه. با این حال بمبئی بهترین جاییه که میشه این غذا رو امتحان کرد.

ترکیبات اون برنج، رشته های ورمیشل مانند سرخ شده که «سِو» اسمشه، سبزیجات، طعم دهنده های تند و یه نوع ترشی به نام «چاتنی» است. چیزی که در آخر از این غذا بدست میاد ترکیب متعادلی از همه نوع ماده غذاییه.

با اینکه بیشتر در سواحل شهر بمبئی فروخته می شه اما در تموم سطح شهر قابل خریداریه.

 

Arepas

 

در کجا می تونین این غذا رو بخورین؟ در بوگوتا پایتخت کلمبیا

این خوردنی که به عنوان وعده صبحونه یا عصرانه خورده می شه تشکیل شده از نونای تختیه که با ذرت یا آرد گریل، پخته و یا سرخ می شه.

معمولا هم در ونزوئلا درست می شه.

در کلمبیا روی اون با کره، پنیر، شیر غلیظ، چُریزو یا سس پیازی که «هوگائو» نامیده می شه، طعم میگیره.

اگه می خواین نوع محلی اونو بخورین به مکانایی که در اونا صبحانه های سنتی سرو می شه رفته و اونو با شکلات داغ بخورین.