از بین رفتن حس چشایی با خمیر دندان | بیماری

به گفته کانون شیمی آمریکا  خمیر دندون دلیل از بین رفتن سلولای گیرنده چشایی موجود در زبون  می شه که همین باعث تلخ شدن دهن می شه . این وضعیت به خصوص وقتی مشخصه که شخص پس از شستن دهن با خمیر دندون، آب مرکبات مینوشه و مزه گسی و تلخی رو زیادتر حس می کنه.

براساس بررسیای کار شناسا انجمن شیمی آمریکا این طعم تلخی تند در نتیجه اثر مواد تشکیل دهنده خمیر دندانه که از چهار ترکیب اساسی یعنی آب، مواد رسوب زدا و سفید کننده، فلوراید و مواد تمیز کننده واسه تولید اون استفاده می شه.

مهم ترین ماده تمیزکننده موجود در خمیر دندون سدیم لورت سولفات (Sodium laureth sulfate) است که از همین ماده شیمیایی در شامپوا و رنگا هم استفاده می شه. سدیم لورت سولفات گیرنده های سلولای حس گر طعم شیرین رو شدیدا تحت اثر قرار میده و ترکیبات روغنی به نام فسفولیپید (phospholipid) در غشای سلولای حس گر زبون رو نابود می کنه.

وظیفه اصلی این ترکیبات روغنی جلوگیری از احساس طعم تلخی تنده و نتیجه اثر داغون کننده این ماده تمیزکننده احساس طعم تلخی تند در نتیجه نوشیدن آب پرتقال شیرینه.

جالبه بدونین، زبون آدم دارای بیشتر از ۱۰ هزار جوونه چشاییه که مسئولیت تشخیص شکلای جور واجور مزه های شیرین، شور، ترش و تلخ رو علاوه بر مزه جدید به نام «خوشمزه» رو رو دوش دارن.

منبع : hidoctor.ir

پاسخی بگذارید

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP