کنکور یکی از مرحلههای بسیار مهم در مسیر تحصیل همهی افراد است. بنابراین برای مواجهه با چنین آزمونی بیشک باید بر طبق ضوابطی خاص عمل کرد تا به موفقیت دست یافت. یکی از این موارد، برنامهریزی میباشد. برنامهریزی یکی از لازمههای بسیار ضروری در تمام فعالیتهاست. از فعالیتهای تجاری گرفته تا ورزشی و … همه و همه با وجود برنامهریزیست که موفقیت میرسند. کنکور نیز در این زمینه مستثنا نبوده و برای کسب موفقیت در آن بهتر است خودتان را پیش از هر چیزی برای یک برنامهریزی دقیق آماده کنید.
قبل از برنامهریزی موارد مختلفی وجود دارند که باید به آنها فکر کنید. مواردی که شما را به سمت یک برنامهریزی دقیق هدایت میکنند. از جملهی این موارد، هدفگذاری میباشد. پیش از آنکه دورخیز کنید و خودتان را برای شروع پروسه آمادهسازی مهیا کنید، باید بدانید که هدفتان از شرکت در کنکور چیست؟ میخواهید در کدام دانشگاه قبول شوید؟ رشتهای که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید چیست؟
این پرسشها چه کمکی به ما میکنند؟ بهعنوان مثال زمانی که شما از رشتهی تحصیلی مورد نظر خود مطمئن باشید، به سراغ بررسی درصدهای مورد نیاز در درسهای مختلف خواهید رفت. از طرفی آگاهی شما از دانشگاهی که قصد قبولی در آن را دارید، به شما کمک میکند تا بتوانید بازهی رتبهی خود را پیشبینی کنید. حال زمان آن میرسد که با توجه به هدفگذاریای که داشتهاید بسنجید که برای رسیدن به این هدف چه مقدار تلاش، مطالعه و انرژی نیاز دارید.
از دیگر سو بسیار مهم است که یک دید کلی از برنامههای روزمره خود داشته باشید. شما قرار است یک کار ثابت و یکساله را به فرایند زندگی خود اضافه کنید. این کار چیزی جز پروسهی آماده شدن برای کنکور نیست. حال شما چهاندازه زمان در اختیار دارید که به این کار اختصاص دهید. آیا تا کنون محاسبه کردهاید که چه میزان از زمان پیش رو را قرار است به خوابیدن اختصاص دهید، چه مقدار از این زمان به صرف غذا و رفتوآمد و حضور در مدرسه مربوط میشود؟
با دقیق شدن در این موضوع شما میتوانید زمانهایی را که دارید محاسبه نموده و با آگاهی از زمان مورد نیاز برای رسیدن به هدف خود، تقسیمبندی درستی برای مطالعه بین روزها و ساعتهای هفته داشته باشید. در چنین شرایطی شما خواهید دانست که چه زمانهایی وقت آزاد خواهید داشت و میتوانید برای تفریح و استراحت یا مطالعهی مازاد و جبران لطمههای احتمالی که به برنامهتان وارد شده است برنامهریزی کنید.
منبع :